Chocolate Cherry Bombe może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 769 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 2,56 zł za porcję. Mieszanka ekstraktu waniliowego, syropu wiśniowego, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 15 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Chocolate Cherry Bombe, Chocolate Cherry Bombe, oraz Bombka czereśniowo-czekoladowa.
Instrukcje
1
Linia 1 1/2 quart szkła lub miski ze stali nierdzewnej z folii, pozostawiając wystarczająco dużo nadmiaru wiszące na krawędzi, i trzymać go w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
W średnim garnku połączyć wiśnie, 1 szklankę cukru, sok z cytryny, 3/4 szklanki wody. Dusić na średnim ogniu, aż sok z wiśni zostanie uwolniony, a owoce będą miękkie, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Czereśnie
Kirsch
Owoce
Sok
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Wymieszać skrobię kukurydzianą z 2 łyżkami wody, aby uzyskać zawiesinę i dodać ją do mieszanki wiśni. Dusić, mieszając, przez kolejne 2 minuty do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Czereśnie
Woda
4
Usuń sos wiśniowy z ognia, powinieneś mieć około 4 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czereśnie
SOS
5
Umieść sos wiśniowy w zamrażarce lub w łaźni lodowej, aby ostygł do zimna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czereśnie
SOS
Lód
6
Za pomocą wire trzepaczką ubić 2 szklanki ciężkiej śmietany, pozostałą 1/4 szklanki cukru i wanilię razem, aż uformują się miękkie szczyty. Używając gumowej szpatułki, złóż bitą śmietanę na połowę mieszanki wiśniowej (2 szklanki), aby lekki mus nie przesadził, jest ok, jeśli w nadzieniu są smugi śmietany. Delikatnie złożyć pistacje. Wyjmij plastikową miskę z zamrażarki i włóż do niej mus wiśniowy, napełniając go aż do góry i równomiernie rozprowadzając po brzegach. Zamrozić ponownie przez co najmniej 8 godzin, aby mus był mocny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Krem
Orzechy Pistacjowe
Wanilia
Czereśnie
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Podgrzać pozostałą 1 szklankę śmietany i czekolady w garnku na średnim ogniu. Wymieszać, aby całkowicie stopić czekoladę i wygładzić ją w śmietanie. Ostudzić do ogrzania w dotyku, czekolada powinna nadal być wylewana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
8
Wyjmij miskę musu wiśniowego z zamrażarki i odwróć ją, od dołu do góry, na stojaku z drutu ustawionym na patelni z prześcieradłem. Ostrożnie odklej plastik i wylej czekoladowy ganache na bombe, aby całkowicie go przykryć, pozwalając, aby nadmiar spływał do patelni z prześcieradłem. Włóż bombkę czekoladowo-wiśniową z powrotem do zamrażarki, aby ostygła. Używając kilku płaskich szpatułek, ostrożnie wyjmij bombe ze stojaka i połóż na schłodzonym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Czereśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Szpatułka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego