Chocolate Cherry Bombe
Chocolate Cherry Bombe może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 631 kalorii. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Mieszanka wiśniowo-waniliowych lodów, orzechów włoskich, lekko czekoladowych ciasteczek waflowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Chocolate Cherry Bombe, Bombka czereśniowo-czekoladowa, oraz Bombka czekoladowo-pomarańczowa Alaska z gorącym sosem czekoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Miska Line z folią, pozostawiając zwis dookoła.
Wymieszać orzechy włoskie i ciasteczka czekoladowe do lodów wiśniowych w innej misce.
Przenieś lody do wyłożonej miski i rozłóż równomiernie na dnie i w górę, pozostawiając Krater w środku. Zamrozić do twardości, około 45 minut.
Łyżka lodów czekoladowych do krateru w lodach wiśniowych, następnie gładka góra z przesuniętą łopatką. Zamrozić do twardości, około 1 godziny.
W międzyczasie roztopić czekoladę z masłem i olejem w żaroodpornej średniej misce ustawionej nad garnkiem gotującej się wody, mieszając.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Odwróć bombe na stojaku ustawionym na blasze do pieczenia i usuń folię. Zrób małe wgłębienie na górze i umieść wiśnię maraschino w lodach tak, aby wiśnia była zanurzona, ale łodyga przykleja się prosto do góry (jak bezpiecznik).
Chochla sos czekoladowy na górze bombe (unikając łodygi wiśni), pozwalając mu kapać po bokach, aby dokładnie pokryć. Zamrażać, aż czekolada powłoka jest ustawiona, około 30 minut.
Aby służyć, pokroić w kliny.
Bombe utrzymuje, luźno pokryte folią, 1 tydzień.