Chocoholic ' s Christmas pudding

Chocoholic ' s Christmas pudding
Chocoholic Boże Narodzenie pudding może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 717 kalorii, 12g białka, oraz 50 g tłuszczu. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz jajka, masło, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 177 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest idealny do Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Chocoholic Muffins, Czekoladowe Brownie, oraz Wyznanie Chocoholika.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Masło 22 x 31cm lub podobny Swiss roll cyny, następnie linia z masłem papierem do pieczenia. Wrzuć 1 łyżkę kakao, obróć puszkę, aż będzie równomiernie pokryta, a następnie wyjmij nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
3
Na biszkopt ubijaj jajka i cukier elektrycznymi ubijaczami przez 7 minut lub aż będzie wystarczająco gęsty, aby utrzymać szlak. Złóż mąkę i kakao, następnie zawijaj w maśle i złóż. Wrzucić do puszki, piec przez 10 minut, aż po prostu ujędrni, a następnie schłodzić pod czystym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
4
Na mus, ubić żółtka z cukrem, aż gęsty i blady. Roztopić czekoladę i luźno ubić śmietanę, aż po prostu zachowa swój kształt. Szybko ubić połowę śmietany i całą czekoladę do miksu jaj, a następnie delikatnie złożyć resztę śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Białka ubić na miękko, następnie złożyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
6
Nasmaruj miskę 1,4 litra/2 litry odrobiną oleju. Linia z folią spożywczą, pozwalając jej zwisać. Aby zbudować budyń, Wytnij okrąg gąbki, aby pasował do dna miski i włóż go.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
7
Wyciąć siedem pochyłych prostokątów o długości około 10 cm z gąbki i ciasno dopasować je wokół miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Posypać większością kawy i wymieszać Tia Maria. Napełnij miskę do połowy musem, a następnie, używając resztek biszkoptu, udekoruj musem dopasowanym do siebie kółkiem ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Rum Malibu O Smaku Kokosowym1-1/2 Uncji Rum Malibu O Smaku Kokosowym
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Posypać pozostałą mieszanką kawy. Łyżka w pozostałej części musu, następnie przykryć zwisającą folią spożywczą. Schłodzić przez co najmniej 4 godziny do jędrności (najlepiej przez noc), następnie obrócić na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Suszonego Pokarmu Dla Niemowląt1/2 Szklanki Suszonego Pokarmu Dla Niemowląt
10
Do polewy, podgrzać wszystkie składniki delikatnie w misce na patelni gotującej się wody, aż czekolada się rozpuści. Pozostawić do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając, aż będzie gęsty i błyszczący.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Rozłóż cały budyń, a następnie polej czekoladą ziarna kakaowe i czekoladowe loki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Papier RyżowyPapier Ryżowy

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Budyń można połączyć z Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn