Choc-lizaki jajeczne
Choc-lizaki jajeczne mogą być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 20 i kosztuje 82 grosze za porcję. Ta przystawka ma 465 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. 36 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką posypkę, czekoladę, czekoladę batonową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 53%. Spróbuj Choc-lizaki jajeczne, Chilli czekoladowe lizaki jajeczne, oraz Choc-a-block Choc bananowy budyń lody dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przełóż surowy ryż do głębokiej puszki z ciastem i przykryj wierzch folią spożywczą (dzięki czemu możesz później poddać recyklingowi ryż!).
Kruszyć ciasteczka do robota kuchennego i dollop w roztopionej gorzkiej czekolady. Whizz aż dobrze wymieszane. Wyjąć łyżki mieszanki i zwinąć w kształt jajka między rękami. Delikatnie pokroić patyczek lub szaszłyk w połowie, pokroić w ryż, aby wstać, i schłodzić przez 2-3 godziny, aż naprawdę twarde.
Białą czekoladę delikatnie rozpuścić w misce na patelni z ledwo gotującą się wodą (lub w kuchence mikrofalowej na niskim poziomie), następnie zdjąć ogień i ostudzić na 1-2 min, aby lekko zgęstnieć. Jeden po drugim, zanurzyć jajka czekoladowe do białej czekolady do Płaszcz, a następnie niech nadmiar kapać z powrotem do miski czekolady. Połóż lizaki w puszce wypełnionej ryżem. Posypać małymi miseczkami, następnie zanurzyć lizaki jajeczne, delikatnie je zwijając i pokrywając. Schłodzić ponownie przez 1-2 godziny lub przez noc, aż czekolada będzie naprawdę twarda i gotowa.
Lizaki skubać, jak są, lub jeśli są na polowanie jaj, owinąć je w małe kwadraty celofanu, zbierając go wokół patyka poniżej jajka i wiązania z ładną wstążką.