Chmurka cytrynowa z kompot truskawkowo-miętowy

Chmurka cytrynowa z kompot truskawkowo-miętowy
Cytrynowa Chmurka z kompot truskawkowo-miętowy to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 167 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz miętę, białka, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Cytrynowa Z Kompot Truskawkowo-Rabarbarowym, Tarta cytrynowa z kompot rabarbarowym, oraz Kompot rabarbarowo-truskawkowy ze świeżą miętą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować chmurę, Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Lekko posmarować 1 1/2-quart sufl dish with cooking spray.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
3
Posypać 2 łyżkami cukru, wytrząsając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
4
Umieść naczynie na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Połącz 1/2 szklanki cukru i skrobi kukurydzianej w średnim rondlu, mieszając trzepaczką. Wymieszaj skórkę z cytryny, sok i żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
żółtko Jajażółtko Jaja
SokSok
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Umieść na średnim ogniu; gotować przez 3 minuty lub aż zgęstnieje, stale mieszając.
7
Wyjąć z ognia; natychmiast zeskrobać mieszaninę do szklanej miski. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
8
Umieścić białka i sól w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością 30 sekund lub do spienienia. Zwiększ prędkość miksera do wysokiej. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając tylko do uzyskania sztywnych szczytów. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w mieszaninę żółtek; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białek jaj. Łyżka do przygotowanego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
9
Piec w 350 przez 25 minut lub aż nadmuchane i lekko rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjąć z piekarnika i schłodzić do temperatury pokojowej na stojaku z drutu. Kryj się i wyluzuj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
11
Aby przygotować kompot, połączyć truskawki, 2 łyżki cukru i mięty; wymieszać delikatnie. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
KompotKompot
CukierCukier
MiętaMięta
12
Podawać z cytrynową chmurką.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn