Chlebek Pita
Chlebek Pita może być tylko chlebem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 189 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka aktywnych drożdży, sól, ciepła woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 88 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest świetne. Spróbuj Wyznanie # 14: znałem je tylko po "kieszonkowym chlebie" ... chlebek Pita, Sałatka Z Pieczywa Pita, oraz Picadillo w chlebie Pita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drożdże i cukier rozpuścić w ciepłej wodzie.
Mąkę uniwersalną, mąkę do ciast i sól wymieszać w misce. Wymieszać mieszaninę drożdży i musu jabłkowego i zagnieść. Ciasto nie powinno być lepkie, ale nie powinno być suche. Jeśli jest zbyt lepki, dodaj 1 łyżkę mąki uniwersalnej, aż uzyskasz odpowiednią konsystencję. Jeśli jest zbyt suchy, dodaj 1 łyżkę wody na raz, aż uzyskasz odpowiednią konsystencję.
Rozwałkuj na linę i pokrój na 8 sztuk. Uformuj każdy kawałek w kulkę i rozwałkuj, aż znajdzie się w dowolnym miejscu od 6 do 8-calowego koła
Istnieją dwa sposoby gotowania chleba pita. Smak jest nieco inny z obu. Na
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na dużym ogniu. Kiedy prawie palisz, umieść pita na patelni i gotuj przez kilka minut z każdej strony, aż zaczną pojawiać się brązowe plamy. Powinno wyglądać jak tortilla, kiedy skończysz. Włóż do plastikowej torby, gdy trochę ostygnie.