Chlebek bananowo-orzechowy Rozzy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać Rozzy ' s Banana Nut Bread spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 282 kalorie, 4G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz proszek do pieczenia, jajka, orzechy pekan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Borówka Banan Orzech Pieczone Płatki Owsiane, Masło orzechowe bananowe z kakao (Paleo, Wegańskie + Pełno30), oraz chleb bananowy, jak zrobić chleb bananowy / szybki chleb bananowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 177°. przygotuj patelnię bochenkową o wymiarach 8"x4"x2" (1 lb), smarując ją i zalewając.
W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną; odstawić.
W misce miksera, cukier śmietany i skracanie mikserem elektrycznym do lekkiego i puszystego, skrobanie boków miski często.
Dodać jajka, po jednym na raz, a następnie mleko, ubijając do gładkiej po każdym dodaniu.
Dodać mieszankę mąki i puree bananowe na przemian do śmietany mieszaniny, ubijając do gładkiej po każdym dodaniu. Delikatnie złożyć posiekane orzechy pekan lub orzechy włoskie i / lub czekoladę.
Piec przez 60-65 minut, lub do momentu, gdy szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni przez 10 minut, a następnie wyjąć z patelni i całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.