Chleb żytni z melasą i kminkiem

Chleb żytni z melasą i kminkiem
Ten przepis służy 8 i kosztuje 47 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 198 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin. 55 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę chlebową, oliwę z oliwek, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Maszyna Do Chleba Chleb Ziemniaczano-Kminkowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść mąkę żytnią, wodę i 1/4 łyżeczki drożdży w misce miksera stojącego. Wymieszać do połączenia, przykryć folią i odstawić na 8 do 12 godzin w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder, W Razie Potrzeby (ok.Cukier Puder, W Razie Potrzeby (ok.
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Następnego dnia dodaj resztę drożdży, mąkę chlebową, sól i melasę. Zagniataj hakiem do momentu, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Powinien być lepki, ale nie goopy lub lepki. Jeśli ciasto jest nadal bardzo lepkie, dodaj więcej mąki chlebowej, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Dodać oliwę z oliwek i kminek i ugniatać, aż oba zostaną włączone i dobrze rozmieszczone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4
Ciasto uformować w kulkę, skropić niewielką ilością oliwy i odstawić do miski. Przykryć folią i odstawić do podwojenia rozmiaru, około godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Mąkę powierzchnię roboczą i umieść stojak piekarnik w środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
6
Umieść arkusz pergamin na blasze do pieczenia lub posypać mąką kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
7
Ciasto rozwałkować i krótko zagnieść. Uformuj go w długi owalny kształt, uszczelnij szew na spodzie i umieść na przygotowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
8
Ciasto posypać mąką ryżową (najlepiej) lub mąką pszenną. Przykryć ciasto folią i odstawić do podwojenia wielkości, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
9
Gdy ciasto wyrośnie, odkryć go, pokroić kilka razy po przekątnej, i piec w temperaturze 177°, aż ładnie rumiane, około 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
10
Niech chleb ostygnie całkowicie na stojaku przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W14 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn