Chleb Żytni Ciemny

Chleb Żytni Ciemny
Ciemny chleb żytni może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji chleba. Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 195 kalorii. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, melasę, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Chleb Żytni Ciemny.

Instrukcje

1
Połącz 1/2 szklanki mąki uniwersalnej, drożdże, cukier i 3/4 szklanki wody; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
2
Dodaj pozostałą wodę, mąkę żytnią, kakao, sól,kminek, melasę i masło do mieszaniny drożdży; dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Cukier Puder, W Razie Potrzeby (ok.Cukier Puder, W Razie Potrzeby (ok.
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Dodaj tyle pozostałej mąki uniwersalnej, aby uzyskać miękkie ciasto. Obrócić ciasto na mąkę; ugniatać 10 minut lub aż będzie gładkie i elastyczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
4
Umieścić w nasmarowanej misce, obracając się do góry tłuszczu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Ciasto dziurkujemy, dzielimy na pół. Kształt każdej połowy w piłkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
PunchPunch
6
Umieść każdą piłkę w smarowanej 8-calowej okrągłej patelni do ciasta. Przykryć i powtórzyć procedurę rosnącą 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
7
Piec w temperaturze 400 przez 25 minut lub do momentu, gdy bochenki zabrzmią puste po naciśnięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Wyjąć z patelni; schłodzić na stojakach z drutu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn