Chleb żurawinowy pomarańczowy może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na chleb. Jedna porcja zawiera 263 kalorie, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, jajko, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 24%. Podobne przepisy to Chleb żurawinowy pomarańczowy z jasnopomarańczową polewą, Wilgotny Chleb Żurawinowy Pomarańczowy Z Pomarańczową Glazurą, oraz Chleb Żurawinowy Pomarańczowy Z Polewą Maślaną Pomarańczową.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię bochenkową 8 1 / 2x4 1/2 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Bochenkowa
Piekarnik
2
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i sodę wymieszać w misce. Masło wymieszać z mieszaniną mąki, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Masło
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodaj sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową i jajko; dobrze wymieszaj. Złóż żurawinę i orzechy włoskie. Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
żurawina
Skórka Pomarańczowa
Orzechy Włoskie
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 60 do 75 minut. Schłodzić na patelni przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.