Chleb Żurawinowy Pomarańczowy

Chleb Żurawinowy Pomarańczowy
Chleb żurawinowy pomarańczowy może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na chleb. Jedna porcja zawiera 263 kalorie, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, jajko, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 24%. Podobne przepisy to Chleb żurawinowy pomarańczowy z jasnopomarańczową polewą, Wilgotny Chleb Żurawinowy Pomarańczowy Z Pomarańczową Glazurą, oraz Chleb Żurawinowy Pomarańczowy Z Polewą Maślaną Pomarańczową.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię bochenkową 8 1 / 2x4 1/2 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i sodę wymieszać w misce. Masło wymieszać z mieszaniną mąki, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Dodaj sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową i jajko; dobrze wymieszaj. Złóż żurawinę i orzechy włoskie. Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
żurawinażurawina
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 60 do 75 minut. Schłodzić na patelni przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn