Chleb Żurawinowy
Chleb żurawinowy może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 24 i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 66 kalorii. Mieszanka soku pomarańczowego, białka jaja, skórki pomarańczowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 85 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Maszyna Do Chleba Chleb Pełnoziarnisto-Żurawinowy, Podstawowy chleb z rodzynkami lub chleb żurawinowy, oraz Chleb Żurawinowy: Szybki Chleb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. obficie nasmaruj dno patelni bochenkowej o wymiarach 9x5 cali. W średniej misce wymieszaj mieszankę Bisquick®, cukier granulowany, śmietanę, olej, mleko, skórkę pomarańczową i białka do zwilżenia. Wymieszać z żurawiną.
Piec 50 do 55 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta i górna skorupa jest głęboki złoty kolor. Chłodne 15 minut. Poluzuj boki bochenka z patelni; usuń z patelni i umieść górną stronę na stojaku z drutu. Ostudzić całkowicie, około 2 godzin, przed krojeniem. Owinąć szczelnie i przechowywać w temperaturze pokojowej do 4 dni lub przechowywać w lodówce do 10 dni.
W małej misce wymieszaj cukier puder i sok pomarańczowy, aż będzie gładka i wystarczająco cienka, aby mżeć.