Chleb Żurawinowo-Pomarańczowy
Jedna porcja zawiera 98 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 48. Mieszanka proszku do pieczenia, wanilia, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Chleb żurawinowy pomarańczowy z jasnopomarańczową polewą, Chleb Żurawinowy Pomarańczowy Z Polewą Maślaną Pomarańczową, oraz Wilgotny Chleb Żurawinowy Pomarańczowy Z Pomarańczową Glazurą.
Instrukcje
Przesuń stojak piekarnika do niskiej pozycji, aby szczyty patelni znajdowały się w środku piekarnika.
Piekarnik rozgrzać do 350ºF. Smar DNA tylko 2 patelnie Bochenek, 8 1 / 2x4 1 / 2x2 cale lub 1 patelnia Bochenek, 9x5x3 cale.
W dużej misce wymieszaj żurawinę, cukier, olej, mleko, wanilię, skórkę pomarańczową i jajka. Wymieszać pozostałe składniki.
Piec 8-calowe bochenki 50 do 60 minut, 9-calowy Bochenek 1 godzina 10 minut do 1 godziny 20 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty. Fajne 10 minut. Poluzuj boki bochenków z patelni; usuń z patelni i umieść górną stronę na stojaku z drutu. Ostudzić całkowicie, około 2 godzin przed krojeniem. Owinąć szczelnie i przechowywać w temperaturze pokojowej do 4 dni lub przechowywać w lodówce do 10 dni.