Chleb Żurawinowo-Jabłkowo-Orzechowy
Chleb żurawinowo-jabłkowo-orzechowy może być tylko chlebem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, złotą mąkę, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chleb żurawinowo-jabłkowy, Chleb Żurawinowy Jabłkowy, oraz Chleb Żurawinowy Jabłkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzewamy do 177°. dno smarujemy tylko patelnią bochenkową 8x4 lub 9x5 cala ze skracaniem.
W dużej misce, wymieszać 3/4 szklanki cukru, olej i jajko. Wymieszać z jabłkiem, mąką, sodą oczyszczoną, proszkiem do pieczenia i solą. Wymieszać z orzechami włoskimi i żurawiną.
Wlać ciasto na patelnię. W małej misce wymieszać 1 łyżkę cukru i cynamon; posypać ciasto.
Piec 45 do 55 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Fajne 10 minut. Poluzuj boki bochenka z patelni; usuń z patelni do stojaka z drutu. Ostudzić całkowicie, około 1 1/2 godziny, przed krojeniem.