Chleb Śliwkowy

Chleb Śliwkowy
Chleb śliwkowy to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Ten chleb ma 429 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka barwników spożywczych, olej roślinny, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Śliwkowy Chleb Szybki, Chleb Z Budyniem Śliwkowym, oraz Chleb Bananowy Śliwkowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar i mąkę patelnię bundt lub patelnie bochenkowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce, wymieszać olej roślinny, cukier biały, jajka, śliwki żywności dla niemowląt i barwników spożywczych. W osobnej misce wymieszaj mąkę, goździki, cynamon, gałkę muszkatołową, sól, sodę oczyszczoną i orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor żywnościKolor żywności
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
CynamonCynamon
GoździkiGoździki
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
OrzechyOrzechy
śliwkaśliwka
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wymieszać mokre i suche składniki.
4
Przenieść ciasto na przygotowaną patelnię(y).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 50-60 minut lub do czasu, aż tester wyjdzie czysty. (Mniejsze patelnie na bochenki zajmą mniej czasu.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć z piekarnika do ostygnięcia 10 minut na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Wyjąć i umieścić na regale chłodzącym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
8
Podczas schładzania ciasta należy połączyć cukier cukierniczy z sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
9
Wyszczotkuj wierzch, póki ciasto jest jeszcze gorące.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn