Chleb łyżkowy kukurydziany i poblano
Chleb łyżkowy kukurydziany i poblano może być właśnie przepisem bezglutenowym i wegetariańskim z dodatkiem lakto ovo, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 272 kalorie, 9 g białka i 19 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Za 97 centów za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kremu z kartonu, mleka, masła i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis przypadł do gustu dwóm smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań w bardzo przystępnej cenie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 29% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Chleb kukurydziany, Chleb kukurydziany i Chleb kukurydziany.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Rozpuść 1 łyżeczkę masła na średnim ogniu na małej patelni. Gotuj papryczkę chili poblano na gorącym maśle przez 4 do 5 minut lub do miękkości. Odłożyć na bok.
Połącz wodę i mąkę kukurydzianą w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; zredukować ciepło. Gotuj, ciągle mieszając, przez 1 minutę lub do momentu, aż masa będzie bardzo gęsta.
Przenieś mieszaninę mąki kukurydzianej do dużej miski. Wymieszaj ser, śmietanę, 1/4 szklanki roztopionego masła, sól i czarny pieprz.
W średniej misce wymieszaj mleko, żółtka i proszek do pieczenia, aż się połączą. Wmieszać do mieszanki mąki kukurydzianej. Wymieszaj sezonowaną kukurydzę z puszki i zarezerwowaną papryczkę chili poblano.
Białka ubić trzepaczką lub mikserem elektrycznym w średniej misce, aż powstanie sztywna piana. Złóż ubite białka z mieszaniną mąki kukurydzianej.
Wlać do natłuszczonej prostokątnej formy do pieczenia o pojemności 3 litrów lub okrągłej formy do zapiekania o pojemności 3 litrów.
Piec przez 35 minut w przypadku prostokątnego naczynia lub 50 minut w przypadku okrągłego naczynia lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty.
Przed podaniem odstawić na 15 minut (chleb opadnie podczas odstania).