Chleb ziemniaczany III
Chleb Ziemniaczany III wymaga około 2 godzin i 50 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 16 osób. Ten chleb ma 39 kalorii , 1 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Za 7 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Wiele osób przygotowało ten przepis, a 106 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i kup sól, cukier, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest ulepszone. Najlepsza zupa ziemniaczano-serowa w misce chlebowej , chleb czekoladowo-cukiniowo-słodki ziemniaczany z migdałami i suszonymi wiśniami oraz pizza z płaskim chlebem ziemniaczanym i karmelizowaną cebulą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W średnim rondlu gotuj kostki ziemniaków w wodzie przez około 12 minut lub do momentu zmięknięcia. Nie odcedzaj. Schłodź mieszankę do 110 stopni Fahrenheita (43 stopni Celsjusza). Odstaw 1/2 szklanki płynu z gotowania. Rozgnieć ziemniaki i pozostały płyn; w razie potrzeby dodaj ciepłej wody, aby uzyskać 2 szklanki mieszanki ziemniaczanej.
W dużej misce wymieszaj drożdże z odłożoną 1/2 szklanki wody ziemniaczanej.
Dodaj mieszankę ziemniaczaną, 2 szklanki mąki, cukier, tłuszcz i sól. Ubijaj mikserem elektrycznym na niskich obrotach przez 1/2 minuty, stale skrobiąc boki miski. Ubijaj przez 3 minuty na wysokich obrotach. Dodaj tyle pozostałej mąki, ile możesz wymieszać ręcznie.
Wyłóż ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagnieć wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uzyskać średnio sztywne ciasto. Zagniataj przez 6 do 8 minut lub do momentu, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.
Umieść w lekko natłuszczonej misce; obróć raz, aby nasmarować powierzchnię. Przykryj.
Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, aż ciasto podwoi swoją objętość, około 1 godziny.
Uderz i wyłóż na lekko posypaną mąką powierzchnię. Podziel ciasto na pół. Przykryj i odstaw na 10 minut. Uformuj każdą połówkę w bochenek.
Umieścić w natłuszczonych foremkach do pieczenia chleba o wymiarach 8 x 4 x 2 cale. Przykryć.
Pozostaw do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 35 minut. Przed pieczeniem posmaruj wierzch odrobiną wody i oprósz dodatkową mąką.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 40 do 45 minut. Przykryć folią na ostatnie 15 minut pieczenia, aby zapobiec nadmiernemu zbrązowieniu.
Wyjąć z patelni i ostudzić na kratce.