Chleb Z Serem Jalapeno
Chleb z serem Jalapeno może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 2140 kalorii, 75g białka, oraz 72 g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 3 i kosztuje 2,56 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ser cheddar, wodę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Spróbuj Chleb serowy Jalapeno do Maszyny do chleba, Chleb Z Serem Jalapeno, oraz Chleb Z Serem Jalapeno Precel dla podobnych receptur.
Instrukcje
W bardzo dużej misce, połączyć 7 szklanki mąki, ser, jalapenos, 7 łyżki cukru i soli; dobrze wymieszać.
W osobnej misce połącz wodę, drożdże i pozostałą 1 łyżkę cukru.
Odstawić na około 10 minut; mieszać, aż wszystkie drożdże się rozpuszczą.
Dodać olej do ciekłej mieszaniny, mieszając .
Dodać połowę płynnej mieszaniny do mieszaniny mąki.
Wymieszaj z rękami, aby jak najwięcej zwilżyć mąkę.
Dodaj pozostałą płynną mieszaninę do ciasta i wymieszaj, aż mąka zostanie dokładnie włączona.
Obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię i ugniatać ręcznie, aż będzie gładka i elastyczna w dotyku, około 15 minut, stopniowo dodając tylko tyle mąki, aby ciasto nie przywierało.
Umieść w dużej nasmarowanej misce i odwróć ciasto, aby góra była nasmarowana; przykryć suchym ręcznikiem i odstawić w ciepłym miejscu (90-100F), aż podwoi się rozmiar, około 1 godziny. Rozwal ciasto.
Aby zrobić chleb: podzielić ciasto na 3 równe porcje. Uformuj każdy z nich w kulkę, a następnie wyciągnij ciasto obiema rękami i podwiń krawędzie, aby utworzyć gładką powierzchnię. Pop dużych pęcherzyków powietrza przez szczypanie ich. Formować w bochenki. (Uwaga: lubię używać wałka do ciasta i rozwałkować ciasto, które łatwo i szybko wyskakuje wszystkie pęcherzyki.)
Umieść w 3 nasmarowanych patelniach bochenkowych 8 1/2 x 4 1/2 cala. Ponownie przykryć ręcznikiem i pozostawić do wyrośnięcia, aż prawie podwoi się rozmiar, około 45 minut do 1 godziny.
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C), aż ciemnobrązowy i gotowe, o 1 godzinę, obracając Patelnie po 25 minutach więcej nawet brązowieje.
Wyjąć z patelni, jak tylko chleb będzie łatwo podnieść, po około 5 do 10 minut.
Ostudzić około 1 godziny przed krojeniem.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Totus Tuus Cava. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Totus Tuus Cava]()
Totus Tuus Cava
Totus Tuus Cava pokazuje jasne aromaty brzoskwini, cytryny i skórki pomarańczowej, z odrobiną lukrecji. Wino jest skoncentrowane, przyjemne w dotyku i gęste w ustach, o sypkim, kamienistym charakterze do smaku cytrusów, owoców pestkowych i anyżu. Pokazuje bogactwo i żywotność w ustach, a jasne wykończenie jest długie.