Chleb Z Rodzynkami
Chleb z rodzynkami może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na ciasto. Ten wegetariański przepis służy 15 i kosztuje 32 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 288 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. 21 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Mieszanka aktywnych drożdży, ekstraktu waniliowego, cukru cukierniczego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Pieczenie Chleba: Herbed Ciasto Chleb, Chleb z rodzynkami dla miłośników rodzynek, oraz Chleb Z Rozmarynem.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić biały cukier w ciepłym mleku i posypać drożdże.
Odstawić na 5 minut. Nasmaruj patelnię 9z13 cali.
Mąkę, sól i cynamon wymieszać z mieszaniną drożdży, aż będzie gładka.
Rozprowadź na przygotowanej patelni, a wierzch posmaruj roztopionym masłem.
Niech wzrosnąć do podwójnej wielkości, ale nie pozwól, aby uruchomić na krawędzi patelni.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Przygotować glazurę, mieszając cukier cukierniczy, 1 łyżkę mleka i ekstrakt waniliowy w małej misce, aż będzie gładka.
Piec przez 30 minut w nagrzanym piekarniku lub do złotego koloru na wierzchu.
Skropić cukrową glazurą., i ostudzić przed krojeniem i podaniem.