Chleb Z Rodzynkami

Chleb Z Rodzynkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać rodzynki Stout bochenki spróbować. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 39 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 193 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz pełnoziarnistą mąkę żytnią, mąkę, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bochenki Z Rodzynkami, Bochenki Cynamonowe Z Rodzynkami, oraz Bananowo-Rumowe Rodzynki Mini Bochenki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć rodzynki i 1 szklanka wrzącej wody w małej misce; odstawić 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Odcedzić i rezerwować rodzynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
3
Połącz ciepłą wodę, drożdże i 1 łyżkę miodu w misce; odstawić 5 minut lub do bąbelków.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki miodu i piwa; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
PiwoPiwo
5
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
6
Połącz 3 szklanki mąki uniwersalnej, mąki żytniej i soli w dużej misce; zrobić dobrze w środku mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Mąka żytniaMąka żytnia
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Dodać mieszaninę drożdży do mieszaniny mąki, mieszając, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. 7 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki uniwersalnej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk(ciasto będzie lepkie). Spłaszczyć ciasto; top z rodzynkami i orzechami włoskimi. Złożyć na boki ciasta na pokrycie; ugniatać, aż rodzynki i orzechy włoskie są dobrze rozmieszczone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RodzynkiRodzynki
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
CiastoCiasto
DrożdżeDrożdże
8
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 1/4 godziny lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Dziurkować ciasto; obrócić na obsypaną mąką powierzchnię. Zagnieść 1 minutę; przykryć i odstawić na 5 minut. Ciasto podzielić na 2 równe porcje.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
10
Rzuć każdą połowę w 8-calowy Kształt piłki nożnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
11
Umieścić na blasze wyłożonej pergaminem. Przykryć i odstawić 30 minut lub do podwojenia wielkości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
12
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Odkryj ciasto i wykonaj 3 (1/4 cala głębokości) ukośne cięcia w poprzek górnej części każdego bochenka za pomocą ostrego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
14
Piec w temperaturze 450 przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 (Nie usuwaj bochenków z piekarnika); piec bochenki przez 30 minut lub aż rumiane na dnie i dźwięk puste po naciśnięciu. Schłodzić na stojaku z drutu 30 minut przed krojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia12
Magazyn