Chleb Z Orzechami Żurawinowymi
Need a chleb wegetariański? Chleb z orzechami żurawinowymi może być świetnym przepisem. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 167 kalorii. Ten przepis służy 16. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, sodę oczyszczoną, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Maszyna Do Chleba Chleb Pełnoziarnisto-Żurawinowy, Podstawowy chleb z rodzynkami lub chleb żurawinowy, oraz Listwy mocujące daty i nakrętki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce połączyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i soda oczyszczona.
Pokrój na maśle, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy. W małej misce ubijamy jajko, sok pomarańczowy i obieramy ze skórki; mieszamy z suchymi składnikami, aż się zwilżą. Złóż żurawinę i orzechy włoskie.
Łyżka ciasto do smarowane i mąki 8-in. x 4-po. patelnia bochenkowa.
Piec w temperaturze 350° przez 65-70 minut lub aż wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni 10 minut przed wyjęciem do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.