Chleb Z Orzechami Żurawinowymi

Chleb Z Orzechami Żurawinowymi
Chleb orzechowy żurawinowy może być tylko chlebem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę chlebową, wodę, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chleb Z Orzechami Żurawinowymi, Chleb żytni żurawinowo-orzechowy, oraz Chleb Żurawinowo-Orzechowy Szybki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F (135 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
2
Rozprowadzić pekan na blasze do pieczenia, i tosty, aż orzechy zaczną się złocisto brązowy i stać pachnące, o 45 protokół. Uważnie obserwuj orzechy podczas pieczenia, ponieważ szybko się palą. Po upieczeniu odstawić orzechy do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
3
Przykryj żurawinę gorącą wodą i pozostaw do namoczenia podczas robienia ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4
Mąkę uniwersalną i mąkę chlebową wymieszać z wodą w misce miksera stojącego lub miski i połączyć, aby uzyskać szorstkie ciasto. Przykryj miskę folią i pozostaw na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
5
Wymieszać w starterze zakwasu i soli, i ugniatać, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, 3 do 5 minut, Jeśli za pomocą miksera stojącego, lub 9 do 11 minut ręcznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przystawka Do ZakwasuPrzystawka Do Zakwasu
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
6
Żurawinę odsączyć i zagnieść do ciasta wraz z orzechami pekan. Zagnieść kolejne 1 lub 2 minuty, aby w pełni włączyć je do ciasta. Lekko posmaruj dużą miskę, następnie umieść ciasto w misce i obróć, aby pokryć olejem. Przykryć lekką szmatką i odstawić w ciepłe miejsce (80 do 95 stopni F (27 do 35 stopni C)), aż podwoi się w objętości, 4 do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Nie dziurkować ciasta. Wyrośnięte ciasto zeskrobać na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i uformować w okrągły bochenek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
PunchPunch
8
Odstawić na 10 minut. Kształt ciasta w okrągły lub podłużny Bochenek, umieścić bochenek na arkuszu pergaminu, lekko pyłu z mąką, i odstawić, aż prawie podwoi się w rozmiarze, 1 do 2 więcej godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
9
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Jeśli używasz kamienia do pieczenia lub pizzy, pozwól mu podgrzać w piekarniku co najmniej 45 minut przed pieczeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
10
Umyj wierzch bochenka wodą i wykonaj płytkie cięcia w bochenku ostrym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
11
Umieść bochenek i pergamin papier do piekarnika, na blasze do pieczenia lub kamienia, i piec, aż brązowy i bochenek brzmi puste po dotknięciu, 30 do 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
12
Wyjmij bochenek do regału chłodzącego, posmaruj roztopionym masłem i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 1 godzinę przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Resztkaświeża Resztka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn