Chleb z dyni piżmowej z jesiennymi przyprawami
Chleb z dynią piżmową Autumn Spiced Butternut to chleb dla 12 osób. Za 58 centów za porcję przepis ten pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 497 kalorii , 7 g białka i 18 g tłuszczu . Mieszanka mielonego cynamonu, sody oczyszczonej, orzechów włoskich i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z Allrecipes ma 29 fanów. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 2 godzin i 15 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do naprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Podobne przepisy obejmują Jesienny chleb piwny , Jesienne ciasto jabłkowe z polewą karmelową i Jesienne ciasto jabłkowe .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem dwie formy do pieczenia chleba o wymiarach 9x5 cali.
Ubij cukier i tłuszcz w misce, aż będą puszyste. Wymieszaj dynię, jajka i wodę z mieszanką cukru.
W osobnej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól, cynamon i goździki; dodaj do mieszanki cukrowej.
Dodaj orzechy i rodzynki; mieszaj, aż ciasto się połączy.
Wlać ciasto do przygotowanych foremek na chleb.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek wyjdzie czysta, około 1 godziny. Ostudzić w foremkach przez 15 minut, a następnie wyjąć i całkowicie ostudzić na kratce.