Chleb tostowy z pomarańczą i rodzynkami

Chleb tostowy z pomarańczą i rodzynkami może być dokładnie tym przepisem lakto ovo wegetariańskim, którego szukałeś. Ten przepis pozwala na przygotowanie 12 porcji po 220 kalorii , 5 g białka i 5 g tłuszczu każda. Za 24 centy za porcję przepis ten pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Sprawdza się jako niedrogi chleb. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 38% . Ta ocena jest raczej słaba. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Chleb owsiany bezglutenowy z rodzynkami , Chleb sodowy z rodzynkami, rozmarynem, rumem i pekanami oraz Ciasto korzenne z ananasem, marchewką i rodzynkami .
Instrukcje
W misce wymieszaj 1-1/2 szklanki mąki, cukru, drożdży, soli i proszku do pieczenia. W rondlu podgrzej sok pomarańczowy i masło do 120°-130°.
Dodaj do suchych składników; ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund. Ubijaj na wysokich obrotach przez 3 minuty.
Dodaj skórkę pomarańczową. Wymieszaj z pozostałą mąką (ciasto będzie gęste). Wymieszaj z rodzynkami (nie ugniataj).
Posmaruj 8-calową x 4-calową formę do pieczenia sprayem do pieczenia i posyp mąką kukurydzianą; nakładaj ciasto łyżką do formy. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 45 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 35–40 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Wyjąć z patelni i odłożyć na kratkę.