Chleb tostowy z żurawiną i orzechami włoskimi to chleb dla 24 osób. Za 27 centów za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 211 kalorii , 5 g białka i 4 g tłuszczu . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką aktywne drożdże, masło, wodę i kilka innych składników, możesz go zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 33% . Ta ocena jest raczej słaba. Wypróbuj Chewy Oatmeal Cranberry Walnut Cookies , Cranberry Walnut Biscotti i Banana Walnut Cinnamon Bread, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
1
W dużej misce wymieszaj 3 szklanki mąki uniwersalnej, owies, mąkę pełnoziarnistą, brązowy cukier, sól i drożdże. W małym rondlu podgrzej wodę i masło do 120°-130°.
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Przenieś na oprószoną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
4
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Zagnieść ciasto; podzielić na pół. Uformować bochenki; umieścić w dwóch natłuszczonych foremkach o wymiarach 9 x 5 cali. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Punch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
6
Piec w temperaturze 350° przez 45–50 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Wyjmij z patelni na kratkę, aby ostygło. Aby podać, pokrój w grube plastry i zapiecz.