Chleb tostowy z żurawiną i orzechami włoskimi
Chleb tostowy z żurawiną i orzechami włoskimi to chleb dla 24 osób. Za 27 centów za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 211 kalorii , 5 g białka i 4 g tłuszczu . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką aktywne drożdże, masło, wodę i kilka innych składników, możesz go zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 33% . Ta ocena jest raczej słaba. Wypróbuj Chewy Oatmeal Cranberry Walnut Cookies , Cranberry Walnut Biscotti i Banana Walnut Cinnamon Bread, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 3 szklanki mąki uniwersalnej, owies, mąkę pełnoziarnistą, brązowy cukier, sól i drożdże. W małym rondlu podgrzej wodę i masło do 120°-130°.
Dodaj do suchych składników; ubijaj, aż będą wilgotne. Wymieszaj z żurawiną, orzechami włoskimi i pozostałą mąką pszenną, aby uzyskać miękkie ciasto.
Przenieś na oprószoną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Zagnieść ciasto; podzielić na pół. Uformować bochenki; umieścić w dwóch natłuszczonych foremkach o wymiarach 9 x 5 cali. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 45 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 45–50 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Wyjmij z patelni na kratkę, aby ostygło. Aby podać, pokrój w grube plastry i zapiecz.