Chleb Słonecznikowy

Chleb Słonecznikowy
Jeśli masz około 55 minut do spędzenia w kuchni, chleb słonecznikowy może być świetnym przepisem wegetariańskim na lakto ovo, który warto wypróbować. Jedna porcja zawiera 163 kalorie, 5 g białka i 5 g tłuszczu. Ten przepis służy 24 osobom. Za 19 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup aktywne drożdże, pestki słonecznika, miód i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Świetnie sprawdza się jako chleb. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 31%. Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pełnoziarnisty chleb lniany ze słonecznikiem (do wypiekania chleba), Chleb z lnu i nasion słonecznika do wypiekania chleba i Chleb maszynowy z płatków owsianych i słonecznika.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj 2 szklanki mąki uniwersalnej, mąki pełnoziarnistej, ziaren słonecznika, drożdży i soli. W rondlu podgrzej wodę, mleko, miód i masło do temperatury 120°-130°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Solone Pestki Słonecznika OpcjonalnieDodatkowe Solone Pestki Słonecznika Opcjonalnie
Dodatkowe Solone Pestki Słonecznika OpcjonalnieDodatkowe Solone Pestki Słonecznika Opcjonalnie
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać do suchych składników. Ubijaj, aż będzie gładkie. Dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki uniwersalnej, aby utworzyć miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
4
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Uderz ciasto w dół. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na pół. Uformować bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
PunchPunch
6
W razie potrzeby obtocz bochenki w dodatkowych ziarnach słonecznika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Solone Pestki Słonecznika OpcjonalnieDodatkowe Solone Pestki Słonecznika Opcjonalnie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Umieścić w dwóch natłuszczonych 8-calowych. x 4 cale patelnie do chleba. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
8
Piec w temperaturze 375° przez 35-40 minut lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Wyjmij z patelni na kratkę do ostygnięcia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn