Chleb Słodki Pomarańczowo-Morelowy
Słodki chleb pomarańczowo-Morelowy może być tylko chlebem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 44 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 272 kalorie, 3G białka, oraz 16G tłuszczu. Jeśli masz pod ręką krem, skórkę pomarańczową, nasiona kardamonu i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Morelowy Pomarańczowy Chleb Żurawinowy, Słodki Chlebek Śniadaniowy Floridan Pomarańczowy, oraz Słodki Pomarańczowy Cynamon Pull-Apart Chleb.
Instrukcje
W misce ubij 1/2 szklanki masła, 2/3 szklanki cukru i kardamon mikserem, aż będzie puszysty.
Dodaj skórkę pomarańczową, jajko, żółtko i kwaśną śmietanę. Beat dobrze wymieszać.
Wymieszaj sodę, proszek do pieczenia, 1 szklankę mąki i pokrojone w kostkę morele.
Dodać do mieszaniny masła i mieszać aż do równomiernego wymieszania.
Masło i mąkę-pył 5-do 6-filiżanki do pieczenia lub formy do pieczenia papieru (5 w. szeroki, 3 w. Głębokie; 7 w. szeroki, 2 1/2 cala. Głębokie; 4 1/2-przez 8 1/2-in. patelnia bochenkowa; lub 8-in. kwadratowa lub okrągła patelnia na ciasto).
Zeskrobać ciasto na patelnię i rozprowadzić poziom. Jeśli używasz mniejszych form, wypełnij nie więcej niż 1/3 pełnego. (Będziesz miał około 1 1/2 szklanki ciasta.)
Posypać równomiernie (w jednej lub kilku patelniach) 1 łyżką cukru.
Piec na stojaku nieco poniżej środka w piekarniku 350, aż chleb wróci po lekko wciśniętym środku, i po prostu zaczyna ciągnąć z boków patelni, 35 do 40 minut dla całego bochenka, mniej dla mniejszych porcji.
Podawać ciepłe lub chłodne, odwrócone od patelni, a następnie odwrócone do góry.