Chleb sodowy z rodzynkami nasączonymi Porto
Chleb sodowy z rodzynkami nasączonymi Porto może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 430 kalorii, 10g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz rodzynki, masło, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako poranny posiłek i odbywa się w ok. 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami nasączonymi Brandy, Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami, oraz Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 204°.
Umieść port i rodzynki w naczyniu do mikrofalówki i kuchenki mikrofalowej na wysokiej przez 1 minutę; wyjąć z kuchenki mikrofalowej i wymieszać, następnie kuchenka mikrofalowa do gotowania na parze, o 1 minutę dłużej.
Wyjmij z kuchenki mikrofalowej i pozostaw na blacie.
W dużej misce ubić razem mąkę, cukier, sól i sodę oczyszczoną. Za pomocą palców wymieszać 5 łyżek masła do mieszanki mąki, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek. W średniej misce ubić jajko i maślankę do uzyskania jednorodności. Zrobić dobrze w środku mieszaniny mąki i dodać mieszaninę maślanki.
Odcedzić rodzynki i dobrze dodać. Używając drewnianej łyżki, mieszaj, aż uformuje się mokre ciasto.
Ciasto wyłożyć na posypaną mąką powierzchnię i zagniatać przez dwie minuty. Uformuj ciasto na 10-calową rundę. Blachę do pieczenia posmarować pozostałym masłem.
Ułożyć na blasze do pieczenia i obsypać mąką, a następnie ostrym nożem lub ząbkowanym nożem do chleba, na wierzch bochenka ułożyć "X".
Piec, aż soda chleb jest brązowy i gotowane przez, o 25 protokół. Odstawić na co najmniej 5 minut przed krojeniem i podaniem.