Chleb Sodowy Kminkowy
Kminek Soda chleb jest lacto ovo vegetarian śniadanie. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 293 kalorie, 7G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 265 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis z prostych przepisów wymaga mąki, temp. masła, maślanki i sody oczyszczonej. Jest to niedrogi przepis dla fanów europejskiej kuchni. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami i kminkiem, Brązowy Chleb Sodowy Z Porzeczkami I Kminkiem, oraz Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami i kminkiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. w dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sól, sodę oczyszczoną i kminek.
Palcem (lub widelcem) przerabiać masło na mąkę, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Zrób studnię w środku mąki.
Wlać maślankę do środka i za pomocą rąk lub drewnianą łyżką, złożyć mąkę na maślankę i delikatnie wymieszać, aż tylko połączone.
Ciasto nie powinno być ani zbyt mokre, ani zbyt suche, więc jeśli jest trochę za suche do pracy, dodaj trochę więcej maślanki. Jeśli jest zbyt mokro, dodaj trochę więcej mąki. Z grubsza uformować w kulkę i umieścić na powierzchni mąki. Zagnieść kilka razy, aby uformować go w okrągły bochenek. Nie przegniataj, bo chleb będzie twardy.
Umieść Bochenek ciasta na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia (lub żeliwnej patelni). Wykonaj 1 1/2 cala głębokich cięć, tworząc krzyż, z boku na bok na bochenku. Punktacja pomaga ciepło dostać się do środka bochenka podczas gotowania.
Umieść w piekarniku, gotuj przez 15 minut w temperaturze 232°, następnie obniż temperaturę do400 i gotuj jeszcze przez 25 minut. Jednym ze sposobów na sprawdzenie przydatności jest wyjęcie go z piekarnika, odwrócenie go i zapukanie na dno. Jeśli brzmi pusto, to koniec. Możesz również użyć szpikulca włożonego do środka.
Niech chleb usiąść na blasze do pieczenia przez 5-10 minut do ostygnięcia. Następnie wyjmij go do stojaka, aby ostygnąć trochę dłużej. Myślę, że chleb jest najlepszy, gdy jest jeszcze ciepły i tylko upieczony. Szybkie pieczywo, takie jak to, które wykorzystuje sodę oczyszczoną do zakwaszania, najlepiej jeść zaraz po upieczeniu.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Chleb sodowy świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "