Chleb Sodowy Kminkowy

Chleb Sodowy Kminkowy
Kminek Soda chleb jest lacto ovo vegetarian śniadanie. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 293 kalorie, 7G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 265 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis z prostych przepisów wymaga mąki, temp. masła, maślanki i sody oczyszczonej. Jest to niedrogi przepis dla fanów europejskiej kuchni. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami i kminkiem, Brązowy Chleb Sodowy Z Porzeczkami I Kminkiem, oraz Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami i kminkiem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°. w dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sól, sodę oczyszczoną i kminek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
1 1/2 Szklanki Płatków Owsianych (szybkich Lub Zwykłych)1 1/2 Szklanki Płatków Owsianych (szybkich Lub Zwykłych)
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
2
Palcem (lub widelcem) przerabiać masło na mąkę, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Resztkaświeża Resztka
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
3
Zrób studnię w środku mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
4
Wlać maślankę do środka i za pomocą rąk lub drewnianą łyżką, złożyć mąkę na maślankę i delikatnie wymieszać, aż tylko połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
5
Ciasto nie powinno być ani zbyt mokre, ani zbyt suche, więc jeśli jest trochę za suche do pracy, dodaj trochę więcej maślanki. Jeśli jest zbyt mokro, dodaj trochę więcej mąki. Z grubsza uformować w kulkę i umieścić na powierzchni mąki. Zagnieść kilka razy, aby uformować go w okrągły bochenek. Nie przegniataj, bo chleb będzie twardy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
6
Umieść Bochenek ciasta na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia (lub żeliwnej patelni). Wykonaj 1 1/2 cala głębokich cięć, tworząc krzyż, z boku na bok na bochenku. Punktacja pomaga ciepło dostać się do środka bochenka podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Umieść w piekarniku, gotuj przez 15 minut w temperaturze 232°, następnie obniż temperaturę do400 i gotuj jeszcze przez 25 minut. Jednym ze sposobów na sprawdzenie przydatności jest wyjęcie go z piekarnika, odwrócenie go i zapukanie na dno. Jeśli brzmi pusto, to koniec. Możesz również użyć szpikulca włożonego do środka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
8
Niech chleb usiąść na blasze do pieczenia przez 5-10 minut do ostygnięcia. Następnie wyjmij go do stojaka, aby ostygnąć trochę dłużej. Myślę, że chleb jest najlepszy, gdy jest jeszcze ciepły i tylko upieczony. Szybkie pieczywo, takie jak to, które wykorzystuje sodę oczyszczoną do zakwaszania, najlepiej jeść zaraz po upieczeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Płatków Owsianych (szybkich Lub Zwykłych)1 1/2 Szklanki Płatków Owsianych (szybkich Lub Zwykłych)
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Chleb sodowy świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn