Chleb Sodowy

Chleb Sodowy
Chleb sodowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na śniadanie. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 5G tłuszczu i w sumie 355 kalorii. Ten przepis służy 6. Za 33 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Ten przepis z Foodnetwork wymaga mąki, maślanki, niebielonej mąki i płatków owsianych. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 105 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to bardzo rozsądna cena przepis dla fanów europejskiej żywności. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia super łyżka ocena 95%. Podobne przepisy obejmują Autentyczny Irlandzki Chleb Sodowy (Maszyna Do Chleba), Irlandzki Chleb Sodowy: Łatwy Szybki Chleb, oraz Pieczenie chleba: chleb sodowy z suszoną żurawiną.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
W dużej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, owies i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Filiżanki Wielkości Przekąski, BrzoskwinieFiliżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Wlej większość maślanki i dobrze wymieszaj, w razie potrzeby dodając więcej maślanki, aby uzyskać miękkie ciasto. Wyłożyć na posypaną mąką powierzchnię i lekko zagnieść na nadające się do kształtowania ciasto. Unikaj przepracowywania ciasta. Uformuj ciasto w okrągły bochenek w kształcie dysku i ostrym nożem Wytnij Głębokie "X" na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
5
Umieść ciasto na blasze wyłożonej pergaminem i piecz przez 7 minut w temperaturze 425 stopni F. obniż temperaturę piekarnika do 375 stopni F i piecz kolejne 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Wyjmij chleb z piekarnika na deskę do krojenia. Ostudzić lekko przed cięciem i cieszyć się ciepłem!
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Chleb sodowy naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia40
Magazyn