Chleb Sodowy

Chleb Sodowy
Chleb sodowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na śniadanie. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 5G tłuszczu i w sumie 355 kalorii. Ten przepis służy 6. Za 33 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Ten przepis z Foodnetwork wymaga mąki, maślanki, niebielonej mąki i płatków owsianych. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 105 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to bardzo rozsądna cena przepis dla fanów europejskiej żywności. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia super łyżka ocena 95%. Podobne przepisy obejmują Autentyczny Irlandzki Chleb Sodowy (Maszyna Do Chleba), Irlandzki Chleb Sodowy: Łatwy Szybki Chleb, oraz Pieczenie chleba: chleb sodowy z suszoną żurawiną.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
W dużej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, owies i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier PomarańczowyPosypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
Filiżanki Wielkości Przekąski, BrzoskwinieFiliżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Wlej większość maślanki i dobrze wymieszaj, w razie potrzeby dodając więcej maślanki, aby uzyskać miękkie ciasto. Wyłożyć na posypaną mąką powierzchnię i lekko zagnieść na nadające się do kształtowania ciasto. Unikaj przepracowywania ciasta. Uformuj ciasto w okrągły bochenek w kształcie dysku i ostrym nożem Wytnij Głębokie "X" na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
5
Umieść ciasto na blasze wyłożonej pergaminem i piecz przez 7 minut w temperaturze 425 stopni F. obniż temperaturę piekarnika do 375 stopni F i piecz kolejne 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
6
Wyjmij chleb z piekarnika na deskę do krojenia. Ostudzić lekko przed cięciem i cieszyć się ciepłem!
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Chleb sodowy naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia40
Magazyn