Chleb Sezamowo-Anyżowy

Chleb Sezamowo-Anyżowy
Chleb sezamowo-anyżowy wymaga około 2 godzin i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 9 g tłuszczu i łącznie 214 kalorii. Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Mieszanka ciasta na pizzę, nasion sezamu, oliwy z oliwek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 9%, to danie można ulepszyć. Podobne przepisy obejmują stopiony sezam anyżowy, anyżowe ciasteczka sezamowe i anyżowy chleb dyniowy.

Instrukcje

1
Połącz ciasto na pizzę, oliwę z oliwek, roztopione masło, cukier, nasiona sezamu, nasiona anyżu i wodę z kwiatu pomarańczy w robocie kuchennym; pulsować, aż składniki się połączą i ciasto zgromadzi się wokół ostrza. Blachę do pieczenia wyłóż papierem pergaminowym i lekko natłuść pergamin olejem. Z ciasta uformuj kulę i rozwałkowuj na 6-calowym dysku na pergaminie. Przykryj dużą miską; pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż będzie przewiewne i rozłożyć na płaski okrąg, 1 godzinę, 30 minut do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Na Pergamin2 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Na Pergamin
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Plus Więcej Za PergaminPlus Więcej Za Pergamin
1 Funt Przygotowanego Ciasta Na Pizzę, W Temperaturze Pokojowej, Podzielonego Na Kawałki1 Funt Przygotowanego Ciasta Na Pizzę, W Temperaturze Pokojowej, Podzielonego Na Kawałki
Przygotowane Ciasto Na Pizzę, W Temperaturze Pokojowej, Podzielone Na KawałkiPrzygotowane Ciasto Na Pizzę, W Temperaturze Pokojowej, Podzielone Na Kawałki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Włóż odwróconą blachę do pieczenia do piekarnika i rozgrzej do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Wyjmij miskę z ciasta; Blachę z ciastem połóż na rozgrzanej blasze do piekarnika i piecz na złoty kolor, około 15 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 300 stopni F i kontynuuj pieczenie, aż chleb po stuknięciu wyda głuchy dźwięk, jeszcze 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Przed pokrojeniem odczekaj, aż lekko ostygnie.
5
Zdjęcie: Christina Holmes
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Magazyn