Chleb Pumpernikielowy
Chleb pumpernikielowy jest Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka melasy, granulki kawy rozpuszczalnej, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Chleb Pumpernikielowy, Chleb Pumpernikielowy, oraz Chleb Pumpernikielowy.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki wymieszać w misce miksera elektrycznego o dużej wytrzymałości.
Do mieszanki drożdży dodać kawę i kolejne 4 składniki. Beat z niską prędkością z mocowaniem haka do ciasta przez 1 minutę lub do momentu, gdy miękkie ciasto się połączy. Beat ze średnią prędkością 4 minuty. (Ciasto będzie lekko lepkie.)
Obróć ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni; kształt ciasta w 9-x 5-calowy Owalny Bochenek.
Umieścić na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia; płaszcz lekko sprayem do gotowania i luźno przykryć folią. Wyłącz piekarnik i umieść Bochenek w piekarniku.
Odstawić 30 minut lub aż Bochenek podwoi się luzem.
Wyjąć bochenek z piekarnika.
Wyjąć i wyrzucić folię. Rozgrzej piekarnik do 37
Pieczemy chleb przez 30 do 35 minut.
Wyjąć z piekarnika i posmarować roztopionym masłem. Cool on wire rack.
Rolki: ciasto Pat na 10-calowy kwadrat (1/2 cala grubości).
Pokroić w 2-calowe kwadraty.
Zwiń w kulki 1 1/2 cala i umieść na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Postępuj zgodnie z przepisem.
Piec w 375 przez 10 do 12 minut lub do lekko rumiane. (Daje 25
Rolki z kminkiem: postępuj zgodnie z instrukcjami dla pumpernikla w stylu niemieckim
Rolki, dodając 1 łyżkę kminku. Postępuj zgodnie z przepisem.
Dodać 3/4 szklanki rodzynek (lub złote rodzynki) i 1 szklanka grubo posiekane tosty orzechy włoskie do ciasta przed wymieszaniem. Uformuj ciasto w kulkę i delikatnie spłaszcz do 7-calowego koła.
Pokrój 3 kawałki ciasta (1/4 do 1/2 cala głębokości) ostrym nożem do parowania tuż przed pieczeniem, jeśli chcesz.
Ubij razem 1 białko jaja i 3 łyżki wody w małej misce; zmiksuj bochenek z mieszaniną jaj.
Piec w temperaturze 375 przez 38 minut lub aż drewniany kilof wstawiony do środka wyjdzie czysty. Pomiń szczotkowanie roztopionego masła. (Składam 1 Bochenek).
Kwaśny chleb Pumpernikielowy: kwaśny przystawka nadaje temu odważnemu chlebowi subtelny pikantny smak. Zmniejszyć wodę do 1 szklanki.
Dodaj 2 łyżki brązowienia i sos przyprawowy i 1 filiżanka kwaśny Starter do ciasta; wymieszać z mocowaniem do ciasta Hak na średniej prędkości z heavy duty stand mixter 5 minut. Postępuj zgodnie z przepisem.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy sosu kuchennego.