Chleb Pumpernikielowy
Ten przepis służy 8 i kosztuje 36 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 373 kalorie, 10g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wysoce aktywnych drożdży, mąki żytniej, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Chleb Pumpernikielowy, Chleb Pumpernikielowy, oraz Chleb Pumpernikielowy.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki wymieszać w misce miksera elektrycznego o dużej wytrzymałości.
Do mieszanki drożdży dodać kawę i kolejne 4 składniki. Beat z niską prędkością z mocowaniem haka do ciasta przez 1 minutę lub do momentu, gdy miękkie ciasto się połączy. Beat ze średnią prędkością 4 minuty. (Ciasto będzie lekko lepkie.)
Obróć ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni; kształt ciasta w 9-x 5-calowy Owalny Bochenek.
Umieścić na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia; płaszcz lekko sprayem do gotowania i luźno przykryć folią. Wyłącz piekarnik i umieść Bochenek w piekarniku.
Odstawić 30 minut lub aż Bochenek podwoi się luzem.
Wyjąć bochenek z piekarnika.
Wyjąć i wyrzucić folię. Rozgrzej piekarnik do 37
Pieczemy chleb przez 30 do 35 minut.
Wyjąć z piekarnika i posmarować roztopionym masłem. Cool on wire rack.
Rolki: ciasto Pat na 10-calowy kwadrat (1/2 cala grubości).
Pokroić w 2-calowe kwadraty.
Zwiń w kulki 1 1/2 cala i umieść na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Postępuj zgodnie z przepisem.
Piec w 375 przez 10 do 12 minut lub do lekko rumiane. (Daje 25
Rolki z kminkiem: postępuj zgodnie z instrukcjami dla pumpernikla w stylu niemieckim
Rolki, dodając 1 łyżkę kminku. Postępuj zgodnie z przepisem.
Dodać 3/4 szklanki rodzynek (lub złote rodzynki) i 1 szklanka grubo posiekane tosty orzechy włoskie do ciasta przed wymieszaniem. Uformuj ciasto w kulkę i delikatnie spłaszcz do 7-calowego koła.
Pokrój 3 kawałki ciasta (1/4 do 1/2 cala głębokości) ostrym nożem do parowania tuż przed pieczeniem, jeśli chcesz.
Ubij razem 1 białko jaja i 3 łyżki wody w małej misce; zmiksuj bochenek z mieszaniną jaj.
Piec w temperaturze 375 przez 38 minut lub aż drewniany kilof wstawiony do środka wyjdzie czysty. Pomiń szczotkowanie roztopionego masła. (Składam 1 Bochenek).
Kwaśny chleb Pumpernikielowy: kwaśny przystawka nadaje temu odważnemu chlebowi subtelny pikantny smak. Zmniejszyć wodę do 1 szklanki.
Dodaj 2 łyżki brązowienia i sos przyprawowy i 1 filiżanka kwaśny Starter do ciasta; wymieszać z mocowaniem do ciasta Hak na średniej prędkości z heavy duty stand mixter 5 minut. Postępuj zgodnie z przepisem.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy sosu kuchennego.