Chleb Pszenny Potrójny
Chleb pszenny z trzema nasionami może być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 111 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz szybko działające drożdże, mak, koper włoski i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chleb Pełnoziarnisty Potrójnie Bogaty, Pełnoziarnisty Potrójny Chleb Bananowy, oraz 100% Pełnoziarnisty Chleb Orzechowo-Nasienny dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać 1 1/2 szklanki mąki uniwersalnej, cukier, sól,1 1/2 łyżeczki MaKu, 1 1/2 łyżeczki sezamu, 1 łyżeczkę kopru włoskiego i drożdże. W rondlu 1-quart, podgrzać wodę i masło na średnim ogniu, często mieszając, aż do bardzo ciepłego (120F do 54°); mieszać do mieszaniny mąki do wymieszania. Wymieszaj pozostałą mąkę uniwersalną i wystarczającą ilość mąki pełnoziarnistej, aby ciasto było łatwe w obsłudze.
Ciasto układamy na lekko posypanej mąką powierzchni; delikatnie wałkujemy w mące do okrycia. Zagnieść około 8 minut lub do gładkiej i sprężystej. Smarować dużą miskę za pomocą sprayu do skracania lub gotowania.
Umieścić ciasto w misce, obracając ciasto do smarowania wszystkich stron. Przykryć; odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu około 1 godziny lub aż ciasto podwoi się. (Jeśli używasz szybko działających drożdży, nie pozwól, aby wzrost 1 godzinę; przykryć i pozostawić na powierzchni mąki 10 minut.)
Nasmaruj dużą blachę ciastek za pomocą skracania lub sprayu do gotowania.
Zwinąć ciasto w linę o długości około 20 cali.
Miejsce na blasze. Zwiń każdy koniec liny w przeciwnym kierunku, tworząc zwinięty Kształt "S". Przykryć; odstawić w ciepłe miejsce 30 do 40 minut lub aż prawie dwukrotnie.
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Na ciasto posmarować białkiem jajka; posypać 1 łyżeczką każdego maku, sezamu i kopru włoskiego.
Piec 20 do 25 minut lub aż bochenek jest złoty kolor i brzmi puste po naciśnięciu.
Usuń z arkusza cookie do regału chłodzącego; fajne.