Chleb Pszenny Miodowo-Owsiany

Chleb Pszenny Miodowo-Owsiany
Chleb pszenny miodowo-Owsiany może być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 25 porcji z 147 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, mąkę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj pełnoziarnisty miód płatki owsiane chleb, Pełnoziarnisty Miód Płatki Owsiane Chleb, oraz Chleb Miodowo-Pszenny Owsiany dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 3 składniki w szklanej miarce o pojemności 2 szklanek; pozostaw mieszaninę drożdży 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
2
Połącz 2 szklanki mąki uniwersalnej, mąki pełnoziarnistej, owsa i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka PszennaMąka Pszenna
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
SólSól
3
Ubić mieszaninę drożdży, 1 szklankę mąki uniwersalnej, miodu i oliwy z oliwek na średniej prędkości za pomocą wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego, aż do dobrze wymieszanego. Stopniowo dodawać mieszankę mąki pełnoziarnistej, ubijając z małą prędkością, aż powstanie miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka PszennaMąka Pszenna
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CiastoCiasto
MiódMiód
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
4
Ciasto wyłożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię i zagnieść 9 minut, dodając w razie potrzeby dodatkową mąkę uniwersalną (do 6 łyżek). (Ciasto będzie lekko lepkie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CiastoCiasto
5
Umieścić ciasto w dużej misce spryskane sprayem do gotowania, obracając się do smarowania wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
6
Przykryj miskę ciasta folią z tworzywa sztucznego i odstaw w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
7
Rozwałkować ciasto i podzielić na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
8
Zwiń każdą porcję w prostokąt o wymiarach 13 x 8 cali na lekko posypanej mąką powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
9
Zwiń każdy prostokąt ciasta, zaczynając od 1 krótkiego boku, galaretowatej rolki; szczypta kończy się uszczelnieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
10
Miejsce bochenki, szew boki w dół, do 2 (8 1/2 - x 4 1/2-cala) Patelnie Bochenek spryskane sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
11
Przykryć luźno folią i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do prawie podwojenia luzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
12
Wyjąć i wyrzucić folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
13
Piec w temperaturze 350 przez 30 do 35 minut, aż bochenki zabrzmią puste po naciśnięciu i będą złote. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Wyjąć bochenki z patelni i schłodzić na stojakach z drutu.
15
Uwaga: Jeśli nie masz wytrzymałego miksera elektrycznego, możesz wymieszać ciasto ręcznie drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Mikser StojącyMikser Stojący
16
Wskazówka kucharza: aby odmierzyć mąkę, włóż łyżkę do suchej miarki, a następnie wyrównaj górną część nożem. Nigdy nie zgarniaj miarki do mąki-dostaniesz za dużo mąki, co spowoduje gęsty, gęsty chleb.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje25
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn