Chleb Pomidorowy
Jeśli masz około 55 minut do spędzenia w kuchni chleb pomidorowy może być wyjątkowy bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis do wypróbowania. Za 11 centów za porcję, dostajesz chleb, który służy 32. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 1g tłuszczu i w sumie 102 kalorie. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, bazylię, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczenie chleba: chleb pomidorowy, serowy i bekonowy, Pieczenie Chleba: Chleb Wirowy Pomidorowo-Pesto, oraz Chleb pomidorowy i bekonowy (do Maszyny do chleba).
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 3 szklanki mąki, cukru, drożdży, soli, oregano, czosnku w proszku, bazylii i rozmarynu. W dużym rondlu podgrzej sok pomidorowy, sos pomidorowy i olej do 120°-130°, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj suche składniki; ubijaj do uzyskania gładkości. Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1 godziny.
Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel na pół. Uformuj dwa bochenki.
Umieść w dwóch natłuszczonych 8-calowych. x 4-w. Patelnie bochenkowe. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 35-40 minut lub do lekkiego zrumienienia.
Wyjmij z patelni, aby ostygły na ruszcie.