Chleb Pizza Dziadka

Chleb do pizzy dziadka może być właśnie śródziemnomorskim przepisem, którego szukasz. Za 5 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 91 kalorii , 2 g białka i 1 g tłuszczu . Ten przepis służy 20 osobom. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną, lakto ovo wegetariańską i wegańską . Jeżeli macie pod ręką oliwę, mąkę, sól i grubo mielony pieprz oraz kilka innych składników, to dasz radę. Świetnie sprawdza się jako bardzo budżetowy hor d'oeuvre. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżką wynoszący 41% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ciasteczka Dziadka , Hummus Pizza Margarita z Grillowanym Pesto Pizza Chleb i Specjalne Naleśniki Dziadka .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w 1/2 szklanki ciepłej wody.
Dodaj cukier; odstawić na 5 minut.
Dodaj 4 łyżeczki oleju, sól, pozostałą wodę i 2 szklanki mąki. Ubijaj, aż będzie gładkie. Dodajemy wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Pędzel 13-calowy. x 9 cali blachę do pieczenia z 1 łyżką oleju. Wciśnij ciasto do formy.
Posmaruj pozostałą oliwą i posyp solą i pieprzem. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 45 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 20-25 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia.
Pokrój w kwadraty; podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.