Chleb piwny z parmezanem i szałwią
Chleb piwny z parmezanem i szałwią to chleb dla 12 osób. Za 47 centów za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 185 kalorii , 5 g białka i 6 g tłuszczu . Mieszanka proszku do pieczenia, mąki, szałwii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Będzie hitem na imprezie z okazji Dnia Ojca . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 55 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje niezbyt imponującą ocenę Spoonacular wynoszącą 37% . Podobne przepisy to Jesienny chleb piwny , Chleb piwny z cheddarem i chili oraz Słodki chleb piwny z dyni .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375°. W małej misce ubij pierwsze sześć składników.
Dodaj piwo i 3 łyżki roztopionego masła; mieszaj, aż masa stanie się wilgotna.
Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia chleba o wymiarach 8x4 cale.
Piecz 45-50 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona w środek wyjdzie czysta. Ostudź w foremce przez 5 minut, a następnie przełóż na kratkę do ostygnięcia.