Chleb pełnoziarnisty z rodzynkami i orzechami włoskimi

Chleb pełnoziarnisty z rodzynkami i orzechami włoskimi
Chleb pełnoziarnisty z rodzynkami i orzechami włoskimi to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 421 kalorii, 12g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz kakao w proszku, miód, mąkę żytnią i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%. Spróbuj Chleb pełnoziarnisty z rodzynkami i orzechami włoskimi, Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami i orzechami włoskimi, oraz Cukinia chleb bananowy z orzechami włoskimi i rodzynkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać 1 1/4 szklanki wody i drożdży w dużej misce do wymieszania. Wymieszaj ciepłe mleko, miód i sól, a następnie stopione masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać 1 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej i energicznie mieszać łyżką drewna, aż dobrze włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących
3
Dodać 1/2 szklanki mąki żytniej, otręby owsiane i kakao w proszku i mieszać do dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Cukier Puder, W Razie Potrzeby (ok.Cukier Puder, W Razie Potrzeby (ok.
Otręby OwsianeOtręby Owsiane
4
Dodać wystarczającą ilość mąki chlebowej, 1/2 szklanki na raz, aby utworzyć wilgotne i lepkie ciasto, energicznie mieszając drewnianą łyżką, aż dobrze włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż podwoi objętość, około 1 godziny (nie dziurkować ciasta).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
PunchPunch
2
Spray 9x5x3-calowy metalowy patelnia z nieprzywierającym sprayem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
3
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni, uważając, aby nie opróżnić ciasta. Przykryć bochenek patelni luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
4
Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym obszarze bez przeciągów, aż ciasto będzie nadmuchane i prawie osiągnie szczyt patelni, około 45 minut dla schłodzonego ciasta i 20 minut dla ciasta w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Tymczasem umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 260°. Obficie spryskaj wnętrze piekarnika wodą( około 8 sprayów); natychmiast umieść chleb w piekarniku. Niższa temperatura piekarnika do400 i piec chleb, aż top jest głęboko brązowy i chrupiący i tester włożony do środka wychodzi czysty, o 45 protokół. Schłodzić w patelni na stelażu 10 minut. Chleb obrócić na półkę i całkowicie ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn