Chleb pełnoziarnisty z rodzynkami i orzechami włoskimi

Chleb pełnoziarnisty z rodzynkami i orzechami włoskimi
Chleb pełnoziarnisty z rodzynkami i orzechami włoskimi to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 421 kalorii, 12g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz kakao w proszku, miód, mąkę żytnią i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%. Spróbuj Chleb pełnoziarnisty z rodzynkami i orzechami włoskimi, Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami i orzechami włoskimi, oraz Cukinia chleb bananowy z orzechami włoskimi i rodzynkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać 1 1/4 szklanki wody i drożdży w dużej misce do wymieszania. Wymieszaj ciepłe mleko, miód i sól, a następnie stopione masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Szynka W Pełni Ugotowana, PosiekanaSzynka W Pełni Ugotowana, Posiekana
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodać 1 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej i energicznie mieszać łyżką drewna, aż dobrze włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących
3
Dodać 1/2 szklanki mąki żytniej, otręby owsiane i kakao w proszku i mieszać do dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®
Cukier Puder, W Razie Potrzeby (ok.Cukier Puder, W Razie Potrzeby (ok.
Otręby OwsianeOtręby Owsiane
4
Dodać wystarczającą ilość mąki chlebowej, 1/2 szklanki na raz, aby utworzyć wilgotne i lepkie ciasto, energicznie mieszając drewnianą łyżką, aż dobrze włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż podwoi objętość, około 1 godziny (nie dziurkować ciasta).
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
PunchPunch
2
Spray 9x5x3-calowy metalowy patelnia z nieprzywierającym sprayem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
3
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni, uważając, aby nie opróżnić ciasta. Przykryć bochenek patelni luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
4
Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym obszarze bez przeciągów, aż ciasto będzie nadmuchane i prawie osiągnie szczyt patelni, około 45 minut dla schłodzonego ciasta i 20 minut dla ciasta w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Tymczasem umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 260°. Obficie spryskaj wnętrze piekarnika wodą( około 8 sprayów); natychmiast umieść chleb w piekarniku. Niższa temperatura piekarnika do400 i piec chleb, aż top jest głęboko brązowy i chrupiący i tester włożony do środka wychodzi czysty, o 45 protokół. Schłodzić w patelni na stelażu 10 minut. Chleb obrócić na półkę i całkowicie ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn