Chleb Owsiany Miodowo-Pszenny
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich bez nabiału i lakto ovo do swojego pudełka z przepisami, chleb owsiany miodowo-pszenny może być przepisem, który powinieneś wypróbować. To śniadanie zawiera 119 kalorii, 3 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 20 osobom. Za 17 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 3 godzin i 10 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup miód, mąkę chlebową, olej rzepakowy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 19%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to pełnoziarnisty chleb owsiany z miodem, pełnoziarnisty chleb owsiany z miodem i pełnoziarnisty chleb owsiany z miodem.
Instrukcje
W misce automatu do pieczenia chleba ułóż wszystkie składniki w kolejności zalecanej przez producenta. Wybierz podstawowe ustawienie chleba. Wybierz kolor skórki i wielkość bochenka, jeśli są dostępne.
Piec zgodnie z instrukcją maszyny do pieczenia chleba (sprawdź ciasto po 5 minutach mieszania; w razie potrzeby dodaj 1–2 łyżki wody lub mąki).
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Chleb owsiany można łączyć z kremowym sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.