Chleb Owsiano-Rodzynkowy

Chleb Owsiano-Rodzynkowy
Chleb owsiano-rodzynkowy jest bezmleczne i wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę owsianą, wodę, ocet jabłkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest dobre. Spróbuj Chleb owsiano-rodzynkowy (ABM), Chleb z rodzynkami Robin Hood Owsiany (ABM), oraz Chleb Owsiano-Rodzynkowy Bezglutenowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Lekko łyżka chleba i mąki owsianej do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Połączyć 3/4 szklanki mąki chlebowej, ciepłej wody i drożdży w dużej misce; dobrze wymieszać trzepaczką. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Połączyć owies i wrzącą wodę w małej misce. Wymieszać z rodzynkami, miodem i cynamonem; ostudzić. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Filiżanki Wielkości Przekąski, BrzoskwinieFiliżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj 2 1/2 szklanki mąki chlebowej, mąki owsianej, mąki jęczmiennej, soli i octu do mieszaniny drożdży.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka OwsianaMąka Owsiana
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Dodać mieszaninę płatków owsianych; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto(ciasto poczuje się lepkie). Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Wyrobić ciasto na gładkie i elastyczne (około 10 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki chlebowej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk. Kształt na 2 (9-calowe) owalne bochenki. Wykonaj 3 równoległe cięcia o głębokości 1/4 cala na szczytach bochenków za pomocą ostrego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Płatki OwsianePłatki Owsiane
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
6
Ułóż bochenki na blasze pokrytej natryskiem do gotowania. Spray topy z gotowania sprayu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 30 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
7
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Odkryj ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Piec w temperaturze 375 przez 30 minut lub do momentu, gdy bochenki zabrzmią puste po naciśnięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Wyjąć z blachy do pieczenia; ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia14
Magazyn