Chleb Owsiano-Rodzynkowy
Chleb owsiano-rodzynkowy jest bezmleczne i wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę owsianą, wodę, ocet jabłkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest dobre. Spróbuj Chleb owsiano-rodzynkowy (ABM), Chleb z rodzynkami Robin Hood Owsiany (ABM), oraz Chleb Owsiano-Rodzynkowy Bezglutenowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżka chleba i mąki owsianej do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć 3/4 szklanki mąki chlebowej, ciepłej wody i drożdży w dużej misce; dobrze wymieszać trzepaczką. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Połączyć owies i wrzącą wodę w małej misce. Wymieszać z rodzynkami, miodem i cynamonem; ostudzić. Odstawić.
Dodaj 2 1/2 szklanki mąki chlebowej, mąki owsianej, mąki jęczmiennej, soli i octu do mieszaniny drożdży.
Dodać mieszaninę płatków owsianych; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto(ciasto poczuje się lepkie). Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Wyrobić ciasto na gładkie i elastyczne (około 10 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki chlebowej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk. Kształt na 2 (9-calowe) owalne bochenki. Wykonaj 3 równoległe cięcia o głębokości 1/4 cala na szczytach bochenków za pomocą ostrego noża.
Ułóż bochenki na blasze pokrytej natryskiem do gotowania. Spray topy z gotowania sprayu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 30 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Piec w temperaturze 375 przez 30 minut lub do momentu, gdy bochenki zabrzmią puste po naciśnięciu.
Wyjąć z blachy do pieczenia; ostudzić na stojaku z drutu.