Chleb Orkiszowy Miód
Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 10g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, miód, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Chleb Orkiszowy, Miodowy I Orzechowy, Chleb Orkiszowy, oraz Bita Bułka Orkiszowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W stojącym mikserze wyposażonym w hak do ciasta połączyć mąkę, sól i drożdże. Obróć maszynę na średnio niską, dodaj wodę i miód i wymieszaj, aż mąka będzie zwilżona, około 2 minut, skrobając bok miski gumową szpatułką w razie potrzeby. Zwiększ prędkość do średniej i zagniataj, aż powstanie sztywne ciasto, o około 2 minuty dłużej.
Ciasto przełożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i uformować w kulkę. Ustawić ciasto w dobrze mąki miski, przykryć folią i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi luzem, o 1 1/2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 450 i Spryskaj patelnię bochenkową o wymiarach 9 na 5 cali sprayem do gotowania warzyw. Odwróć ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i delikatnie uderz. Złóż ciasto na bochenek, chowając się po bokach i szczypanie szwów.
Przenieść ciasto na patelnię Bochenek, szew stronie w dół. Przykryć folią i odstawić do podwojenia luzem, około 1 godziny.
Zdjąć folię i lekko odkurzyć ciasto mąką. Używając żyletki lub ostrego noża, zrób płytkie wzdłużne rozcięcie w dół środka bochenka.
Piec około 35 minut, aż Bochenek powstanie, złocisty na wierzchu i natychmiastowy termometr włożony do środka bochenka odczytuje 18
Niech chleb ostygnie na patelni przez 10 minut, a następnie przechylić go na stojaku, aby całkowicie ostygł przed podaniem.