Chleb Na Zakwasie Pszennym Pęknięty

Chleb Na Zakwasie Pszennym Pęknięty
Pęknięty chleb na zakwasie pszennym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 48 centów za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę chlebową, margarynę, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chleb Na Zakwasie Pszennym Pęknięty, Pieczywo Pełnoziarniste Miodowe: Pęknięta Pszenica, oraz pęknięty chleb pszenny.

Instrukcje

1
W średniej misce umieść popękaną pszenicę i zalej gorącą wodą (nie musi być wrząca), pszenicą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ghee (oczyszczone Masło)Ghee (oczyszczone Masło)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
PszenicaPszenica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać roztopioną margarynę, melasę, miód, mleko beztłuszczowe, nasiona lnu i słonecznika i dobrze wymieszać. Ostudzić do letniej i wymieszać z przystawką na zakwasie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przystawka Do ZakwasuPrzystawka Do Zakwasu
Nasiona SłonecznikaNasiona Słonecznika
Mleko Bez TłuszczuMleko Bez Tłuszczu
Siemię LnianeSiemię Lniane
¼ Czubatej Szklanki Mąki¼ Czubatej Szklanki Mąki
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
3
Dużą drewnianą łyżką zaczynaj mieszając w mące, po 1 szklance na raz, zaczynając od pełnoziarnistej, a następnie mąki chlebowej. Gdy ciasto jest wystarczająco sztywne, aby pracować, obrócić na mąkę i ugniatać dobre 10 do 12 minut, pracując w tak małej ilości pozostałej mąki, jak to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
PszenicaPszenica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
4
Gdy ciasto jest gładkie i elastyczne, uformuj je w kulkę i włóż do natłuszczonej miski, obracając się, aby pokryć wszystkie strony. Przykryj, umieść w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi się luzem, około 1 1/2 godziny, przebij wyrośnięte ciasto i odstaw ponownie, aby wzrosnąć w ciepłym miejscu, aż podwoi się, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Po zakończeniu drugiego wyrastania, rozwałkuj ciasto i uformuj na dwa bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
PunchPunch
6
Umieścić ciasto w dwóch dobrze nasmarowanych 9x5 calowych patelni Bochenek, przykryć i odstawić ponownie, aż podwoi się luzem, lub aż ciasto osiągnie wierzchołki patelni, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Batonik Z Mlecznej Czekolady, GolonyBatonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
7
Blaty pędzla z myciem jajkowym, wykonanym przez ubijanie jednej łyżki wody w jedno całe jajko, aż do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Keebler)(Keebler)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
8
Piec w nagrzanym piekarniku 375 stopni (190 stopni C) przez 30 minut, po 15 minutach obracaj Patelnie i spryskaj zimną wodą, kontynuuj pieczenie, aż do testu bochenków wykonanego przez wydrążony dźwięk po dotknięciu na górze i na dole. Schłodzić na stojakach w patelniach przez 10 minut, a następnie obrócić na stojaki, aby całkowicie ostygnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia29
Magazyn