Pęknięty chleb na zakwasie pszennym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 48 centów za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę chlebową, margarynę, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chleb Na Zakwasie Pszennym Pęknięty, Pieczywo Pełnoziarniste Miodowe: Pęknięta Pszenica, oraz pęknięty chleb pszenny.
Instrukcje
1
W średniej misce umieść popękaną pszenicę i zalej gorącą wodą (nie musi być wrząca), pszenicą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ghee (oczyszczone Masło)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Pszenica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać roztopioną margarynę, melasę, miód, mleko beztłuszczowe, nasiona lnu i słonecznika i dobrze wymieszać. Ostudzić do letniej i wymieszać z przystawką na zakwasie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przystawka Do Zakwasu
Nasiona Słonecznika
Mleko Bez Tłuszczu
Siemię Lniane
¼ Czubatej Szklanki Mąki
3/4 łyżeczki Melasy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
3
Dużą drewnianą łyżką zaczynaj mieszając w mące, po 1 szklance na raz, zaczynając od pełnoziarnistej, a następnie mąki chlebowej. Gdy ciasto jest wystarczająco sztywne, aby pracować, obrócić na mąkę i ugniatać dobre 10 do 12 minut, pracując w tak małej ilości pozostałej mąki, jak to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Pszenica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
4
Gdy ciasto jest gładkie i elastyczne, uformuj je w kulkę i włóż do natłuszczonej miski, obracając się, aby pokryć wszystkie strony. Przykryj, umieść w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi się luzem, około 1 1/2 godziny, przebij wyrośnięte ciasto i odstaw ponownie, aby wzrosnąć w ciepłym miejscu, aż podwoi się, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Punch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Po zakończeniu drugiego wyrastania, rozwałkuj ciasto i uformuj na dwa bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Punch
6
Umieścić ciasto w dwóch dobrze nasmarowanych 9x5 calowych patelni Bochenek, przykryć i odstawić ponownie, aż podwoi się luzem, lub aż ciasto osiągnie wierzchołki patelni, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Batonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
7
Blaty pędzla z myciem jajkowym, wykonanym przez ubijanie jednej łyżki wody w jedno całe jajko, aż do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Keebler)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
8
Piec w nagrzanym piekarniku 375 stopni (190 stopni C) przez 30 minut, po 15 minutach obracaj Patelnie i spryskaj zimną wodą, kontynuuj pieczenie, aż do testu bochenków wykonanego przez wydrążony dźwięk po dotknięciu na górze i na dole. Schłodzić na stojakach w patelniach przez 10 minut, a następnie obrócić na stojaki, aby całkowicie ostygnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali