Pęknięty chleb na zakwasie pszennym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 48 centów za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę chlebową, margarynę, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chleb Na Zakwasie Pszennym Pęknięty, Pieczywo Pełnoziarniste Miodowe: Pęknięta Pszenica, oraz pęknięty chleb pszenny.
Instrukcje
1
W średniej misce umieść popękaną pszenicę i zalej gorącą wodą (nie musi być wrząca), pszenicą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ghee (oczyszczone Masło)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pszenica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać roztopioną margarynę, melasę, miód, mleko beztłuszczowe, nasiona lnu i słonecznika i dobrze wymieszać. Ostudzić do letniej i wymieszać z przystawką na zakwasie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przystawka Do Zakwasu
Nasiona Słonecznika
Mleko Bez Tłuszczu
Siemię Lniane
¼ Czubatej Szklanki Mąki
4 Szklanki Mąki Pszennej
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
3
Dużą drewnianą łyżką zaczynaj mieszając w mące, po 1 szklance na raz, zaczynając od pełnoziarnistej, a następnie mąki chlebowej. Gdy ciasto jest wystarczająco sztywne, aby pracować, obrócić na mąkę i ugniatać dobre 10 do 12 minut, pracując w tak małej ilości pozostałej mąki, jak to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pszenica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
4
Gdy ciasto jest gładkie i elastyczne, uformuj je w kulkę i włóż do natłuszczonej miski, obracając się, aby pokryć wszystkie strony. Przykryj, umieść w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi się luzem, około 1 1/2 godziny, przebij wyrośnięte ciasto i odstaw ponownie, aby wzrosnąć w ciepłym miejscu, aż podwoi się, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Punch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Po zakończeniu drugiego wyrastania, rozwałkuj ciasto i uformuj na dwa bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Punch
6
Umieścić ciasto w dwóch dobrze nasmarowanych 9x5 calowych patelni Bochenek, przykryć i odstawić ponownie, aż podwoi się luzem, lub aż ciasto osiągnie wierzchołki patelni, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
7
Blaty pędzla z myciem jajkowym, wykonanym przez ubijanie jednej łyżki wody w jedno całe jajko, aż do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
Piec w nagrzanym piekarniku 375 stopni (190 stopni C) przez 30 minut, po 15 minutach obracaj Patelnie i spryskaj zimną wodą, kontynuuj pieczenie, aż do testu bochenków wykonanego przez wydrążony dźwięk po dotknięciu na górze i na dole. Schłodzić na stojakach w patelniach przez 10 minut, a następnie obrócić na stojaki, aby całkowicie ostygnąć.