Chleb Na Zakwasie Miodowo-Pszennym

Chleb Na Zakwasie Miodowo-Pszennym
Jeśli masz z grubsza 45 minut do spędzenia w kuchni, chleb na zakwasie miodowo-pszennym może być niesamowity lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Ten przepis serwuje 24 i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś aktywne drożdże, mąkę, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako chleb. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Chleb Pełnoziarnisty Z Miodem Na Zakwasie, Chleb Na Zakwasie Pszennym Pęknięty, oraz 50 Procent Pełnoziarnistego Chleba Na Zakwasie są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj masło, miód, melasę, zakwas, kiełki pszenicy, cukier, sodę oczyszczoną, sól, mąkę pełnoziarnistą i 2 szklanki mąki uniwersalnej. Ubijaj, aż będzie gładka. Dodaj tyle pozostałej mąki uniwersalnej, aby uzyskać miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących
Przystawka Do ZakwasuPrzystawka Do Zakwasu
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Kiełki PszenicyKiełki Pszenicy
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
4
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel na pół. Uformuj bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
PunchPunch
6
Umieść w dwóch natłuszczonych 8-calowych. x 4-w. Patelnie bochenkowe. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
7
Posmaruj olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
8
Piec w temperaturze 375° przez 25-30 minut lub do zrumienienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
9
Wyjmij z patelni na ruszty, aby ostygły.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn