Chleb Na Zakwasie Miodowo-Pszennym
Jeśli masz z grubsza 45 minut do spędzenia w kuchni, chleb na zakwasie miodowo-pszennym może być niesamowity lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Ten przepis serwuje 24 i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś aktywne drożdże, mąkę, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako chleb. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Chleb Pełnoziarnisty Z Miodem Na Zakwasie, Chleb Na Zakwasie Pszennym Pęknięty, oraz 50 Procent Pełnoziarnistego Chleba Na Zakwasie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodaj masło, miód, melasę, zakwas, kiełki pszenicy, cukier, sodę oczyszczoną, sól, mąkę pełnoziarnistą i 2 szklanki mąki uniwersalnej. Ubijaj, aż będzie gładka. Dodaj tyle pozostałej mąki uniwersalnej, aby uzyskać miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1 godziny.
Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel na pół. Uformuj bochenki.
Umieść w dwóch natłuszczonych 8-calowych. x 4-w. Patelnie bochenkowe. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 1 godziny.
Piec w temperaturze 375° przez 25-30 minut lub do zrumienienia.
Wyjmij z patelni na ruszty, aby ostygły.