Chleb na zakwasie II
Chleb na zakwasie II to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 380 kalorii. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka aktywnych drożdży, sody oczyszczonej, ciepłej wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wyznanie # 52: zakwas to mój najtwardszy rywal... chleb rzemieślniczy z przystawką do zakwasu, Chleb żytni na zakwasie i zakwasie, oraz Łatwy Chleb Na Zakwasie-Vermont Bread.
Instrukcje
W średniej misce rozpuścić 2 1/4 łyżeczki drożdży w 1/2 szklanki ciepłej wody. Wymieszać 2 szklanki mąki, 2 szklanki letniej wody, 1 łyżkę cukru i 1 łyżeczkę soli. Beat gładko z ubijakiem obrotowym.
Odstawić na 3 do 5 dni w temperaturze pokojowej, mieszając 2 lub 3 razy dziennie. Przykryć w nocy, aby zapobiec wysuszeniu.
W dużej misce, rozpuścić 2 1/4 łyżeczki drożdży w 1/2 szklanki ciepłej wody. Zmiksować w cieście startowym, 2 łyżeczki cukru i 1 1/2 łyżeczki soli.
Dodaj 3 1/2 szklanki mąki i ubijaj obrotowym trzepaczem przez 3 do 4 minut. Przykryć i odstawić do podwojenia luzem.
Wymieszaj sodę z pozostałą mąką; stopniowo mieszaj do wyrośniętego ciasta, dodając tyle, aby ciasto było sztywne. Obrócić na mąkę i ugniatać od 8 do 10 minut. Uformować w jeden duży lub 2 średnie bochenki i umieścić na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia. Ostrym nożem wykonaj ukośne cięcia na wierzchu ciasta.
Niech wzrosną do podwójnego.
Piec w temperaturze 400 stopni F (205 stopni C).
Usunąć średnie bochenki po 35-40 minutach, duży Bochenek po 40-45 minutach.
Posmaruj roztopionym masłem i pozostaw do ostygnięcia przed podaniem.