Chleb na zakwasie I
Chleb na zakwasie Mogę być właśnie tym bezmlecznym, wegetariańskim i wegańskim przepisem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 440 kalorii . Ten przepis jest dla 8 osób. Za 29 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes wymaga mąki chlebowej, ciepłej wody, soli i cukru. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 45 minut . Ten przepis podoba się 159 smakoszom i kucharzom. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Kiełkowany chleb żytni na zakwasie , naleśniki na zakwasie czwartego lipca i grzanki czosnkowe na zakwasie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wymieszaj cukier, olej kukurydziany, sól, wodę i 1 szklankę zaczynu na zakwas w dużej misce. Przesiej mąkę i dodaj do mieszanki. Nasmaruj lub naoliw ciasto.
Umieść ciasto w natłuszczonej misce, przykryj i odstaw do wyrośnięcia na noc.
Następnego dnia zagniataj ciasto przez 10 minut. Podziel na pół i włóż do dwóch natłuszczonych foremek do pieczenia chleba o wymiarach 4 x 8 cali. Pozwól ciastu podwoić swoją objętość.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 40 do 45 minut lub do momentu, aż chleb będzie złocistobrązowy i będzie pusty. Wyjmij do ostygnięcia na kratkę.