Chleb na zakwasie I
Chleb na zakwasie I wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 29 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 440 kalorii . Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną, wegetariańską laktoowową i wegańską . Mieszanka ciepłej wody, oleju kukurydzianego, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Chleb na zakwasie z kiełków żytnich , naleśniki na zakwasie czwartego lipca i grzanki czosnkowe na zakwasie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wymieszaj cukier, olej kukurydziany, sól, wodę i 1 szklankę zaczynu na zakwas w dużej misce. Przesiej mąkę i dodaj do mieszanki. Nasmaruj lub naoliw ciasto.
Umieść ciasto w natłuszczonej misce, przykryj i odstaw do wyrośnięcia na noc.
Następnego dnia zagniataj ciasto przez 10 minut. Podziel na pół i włóż do dwóch natłuszczonych foremek do pieczenia chleba o wymiarach 4 x 8 cali. Pozwól ciastu podwoić swoją objętość.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 40 do 45 minut lub do momentu, aż chleb będzie złocistobrązowy i będzie pusty. Wyjmij do ostygnięcia na kratkę.