Chleb Na Zakwasie
Chleb na zakwasie to Wegetariańskie chleb. Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 32. Jeśli masz aktywne drożdże, cukier, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wyznanie # 52: zakwas to mój najtwardszy rywal... chleb rzemieślniczy z przystawką do zakwasu, Chleb żytni na zakwasie i zakwasie, oraz Łatwy Chleb Na Zakwasie-Vermont Bread dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 4-qt. niemetaliczna miska, rozpuścić drożdże w 2 szklankach ciepłej wody; odstawić na 5 minut. Wymieszać w 2 szklanki mąki, aż będzie gładka. Przykryj luźno czystym ręcznikiem.
Odstawić w ciepłe miejsce (80°-90°), aby fermentować przez 48 godzin; mieszać kilka razy dziennie. (Mieszanina stanie się bąbelkowa i wzrośnie, ma "yeasty" kwaśny aromat, a przezroczysta żółta ciecz utworzy się na górze.) Wymieszać z mlekiem w proszku, masłem, cukrem, solą, pozostałą wodą i wystarczającą ilością pozostałej mąki do utworzenia miękkiego ciasta. (Nie ugniatać.) Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1-1 / 2 godzin.
Obrócić na obsypaną mąką powierzchnię; rozwałkować ciasto. (Nie ugniatać). Podziel na pół. Uformuj każdy z nich w okrągły bochenek. Mocno nasmarować blachy do pieczenia i posypać mąką kukurydzianą.
Ciasto ułożyć na przygotowanych patelniach. Przykryć i odstawić do podwojenia, o 30 minut.
Za pomocą ostrego noża wykonaj trzy ukośne cięcia na szczytach bochenków.
Piec w temperaturze 350° przez 10 minut.
Brush bochenki z zimną wodą; piec 35-40 minut dłużej lub do złotego koloru.