Chleb miodowo-pszenny II
Chleb miodowo-pszenny II może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji chleba. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 255 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, mąkę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczywo Pełnoziarniste Miodowe: Pęknięta Pszenica, Chleb Pełnoziarnisty Miód, oraz Chleb Pszenny Miodowy.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać miód i dobrze wymieszać.
Wymieszać z mąką pełnoziarnistą, solą i olejem roślinnym. Mąkę uniwersalną przerabiać stopniowo. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniatać przez co najmniej 10-15 minut. Gdy ciasto jest gładkie i elastyczne, umieść je w dobrze naoliwionej misce. Obróć go kilka razy w misce, aby pokryć powierzchnię ciasta i przykryć wilgotną szmatką.
Odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się luzem, około 45 minut.
Rozwal ciasto. Uformuj dwa bochenki i umieść w dwóch dobrze nasmarowanych patelniach bochenkowych o wymiarach 9 x 5 cali. Pozostawić do wyrośnięcia, aż ciasto będzie 1 do 1 1/2 cala powyżej patelni.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 25 do 30 minut.