Chleb miodowo-pszenny II

Chleb miodowo-pszenny II
Chleb miodowo-pszenny II może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji chleba. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 255 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, mąkę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczywo Pełnoziarniste Miodowe: Pęknięta Pszenica, Chleb Pełnoziarnisty Miód, oraz Chleb Pszenny Miodowy.

Instrukcje

1
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
2
Dodać miód i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
3
Wymieszać z mąką pełnoziarnistą, solą i olejem roślinnym. Mąkę uniwersalną przerabiać stopniowo. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniatać przez co najmniej 10-15 minut. Gdy ciasto jest gładkie i elastyczne, umieść je w dobrze naoliwionej misce. Obróć go kilka razy w misce, aby pokryć powierzchnię ciasta i przykryć wilgotną szmatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka PszennaMąka Pszenna
Olej RoślinnyOlej Roślinny
CiastoCiasto
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się luzem, około 45 minut.
5
Rozwal ciasto. Uformuj dwa bochenki i umieść w dwóch dobrze nasmarowanych patelniach bochenkowych o wymiarach 9 x 5 cali. Pozostawić do wyrośnięcia, aż ciasto będzie 1 do 1 1/2 cala powyżej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
6
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 25 do 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn