Chleb Miodowo-Pszenny I
Chleb miodowo-pszenny i jest Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 300 kalorii. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 334 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka wody, masła, drożdże szybkiego wzrostu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczywo Pełnoziarniste Miodowe: Pęknięta Pszenica, Miód Owsiany Chleb Pełnoziarnisty, oraz Chleb Pszenny Miodowy.
Instrukcje
Drożdże i cukier rozpuścić w 1/2 szklanki ciepłej wody.
Połączyć mleko, 1/4 szklanki wody, skrócenie, miód, sól i mąka pszenna w robocie kuchennym lub misce.
Wymieszać w mieszaninie drożdży i odstawić na 15 minut.
Dodać mąkę chlebową i proces, aż ciasto uformuje kulkę. Wyrobić ciasto przetwarzając dodatkowe 80 sekund w robocie kuchennym lub wymieszać i ugniatać ręcznie 10 minut.
Umieść ciasto w misce z masłem i obróć do płaszcza. Przykryj miskę folią.
Niech ciasto rosnąć przez 45 minut, lub aż prawie dwukrotnie.
Dziurkujemy i dzielimy ciasto na pół.
Rozwałkuj każdą połowę i wybij bąbelki. Formować na bochenki i umieścić w maślanych 9x5 calowych patelniach do chleba. Wierzch ciasta posmarować masłem i przykryć luźno folią.
Niech wzrosną w ciepłym obszarze, aż do podwojenia; drugi wzrost powinien trwać około 30 minut.
Umieść małą patelnię z wodą na dolnej półce piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Piec przez 25 do 35 minut, lub do góry są ciemnobrązowe. Skórki masła na ciepło. Pokroić, gdy ostygnie.